top of page

HAKKIMIZDA

FUNNY PUFF markası olarak, eğlenceli ve şık ürünlerimiz ile bebeğinizin/çocuğunuzun eğlenerek duyusal bütünlemesine destek olurken, aynı zamanda yaşam alanlarınıza şıklık katmayı hedeflemekteyiz.

Marka yolculuğumuz; yüksek lisans yapmış ve sonrasında uzun yıllar özel sektörde çalışmış bir kadının anne olduktan sonra iş hayatından uzaklaşması ve bebeğine daha iyi bir gelecek sağlamak adına arayışa geçmesiyle başladı.

Montessori Eğitimleri, uygulamalı çalışmalar ve kazanılan tecrübeler doğrultusunda dünyaya bebeklerin gözünden bakmayı denedik ve onların hayatını daha eğlenceli bir hale getirmek amacıyla FUNNY PUFF markasını sizlerle buluşturduk.

Duyusal Bütünleme bir bireyin fiziksel, bilişsel ve duyusal olgunluğa erişebilmesi için çok önemlidir. Şehir hayatında dar ve küçük evlerde çocuk yetiştirmenin zorluklarının bilincindeyiz. Çocuklarınızın ilk adımı atıp yürümeye başladıktan sonra bir şeyleri sağa sola fırlatma ihtiyacı, kendi boylarından büyük eşyaları taşıma ihtiyaçlarını ebeveyn olarak sizler gibi deneyimledik. Bırakın en kıymetli varlıklarınız çocuklarınız sizlerin de eşliğinde top havuzumuzda yüzercesine oynasın, puflarımızla incinmeden diledikleri yere taşıyarak türlü aktiviteler geliştirsin ve yer matlarımızda kırlardaymışçasına yuvarlansınlar. Eğlenceli vakit geçirerek neşe dolu anılar biriktirsinler. Ürünlerimizle hareket ettikçe denge ve vücut farkındalığı geliştirsinler.

Duyusal bütünleme süreçlerini geliştirmeye destek olmak ve daha sağlıklı bireylerin gelişmesine minicik bir katkı sağlamak için çıktığımız bu yolculukta, aynı zamanda şıklık ve fonksiyonellik katarak yaşam alanlarınıza misafir olmaya geldik.

İçindeki çocuğu kaybetmeyenlerin tercihi...

*Duyusal Bütünlenme Hakkında Bir Kaç Temel Bilgi:

Duyusal bütünleme aslında sadece ergoterapist ve fizyoterapistlerin uyguladığı bir terapi yöntemidir. Duyusal bütünleme terimi ilk kez Dr. Jean Ayres tarafından “duyuların aracılığıyla edinilen bilgilerin işlenip kullanıma hazır hale getirilmesi amacıyla organize edilmesi/düzenlemesi şeklinde tanımlanmıştır. Bugün bu bilgi ışığında bizimde merak ederek eğitimini aldığımız ve Maria Montessori’nin tasarladığı ve Dünya’da Montessori Eğitimi olarak bilinen, öncelikle okul öncesi ve ilk öğretimde uygulanan eğitimde kullanılan Montessori araçlarını incelediğimizde duyu araçlarının büyük ölçüde duyusal bütünleme özelliğine sahip olduğunu görmekteyiz.

Normal Duyusal Sistemimiz: Koklama, Görme, İşitme, Tat alma, Dokunma (Taktil), Proprioseptif Duyu (Hareket ve Denge), Vestibüler Sistem (Vücut Farkındalığı) olarak 7 bölümden oluşmaktadır. Burada esas farkındalık oluşturmak istediğimiz duyular iki tanedir:

  • Vestibuler Duyu (Hereket ve denge): İç kulakta yer alır. Yer çekimiyle bağlantılı olarak, vücudumuzun alan içerisinde nerede olduğunu, hızını, yönünü ve hareketini algılamamızı sağlar, bize bununla ilgili bilgi verir. 

  • Proprioseptif Duyu (Vücut farkındalığı): Kaslarda ve eklemlerde yer alır ve vücudumuzun nerede olduğunu belirtir.

bottom of page